Què estàs cercant?
Potser busques…
“MY WORD” de Carme Puche Moré
Activitat oberta a tothom i gratuïta amb aforament limitat a 55 persones
L’imaginari que genera l’audiovisual té un gran poder no solament de representació del món que vivim, sinó per configurar com ens relacionem entre nosaltres. L’imaginari és tan poderós que modifica les conductes. A vegades el simple fet de ser-hi representada o no ens pot fer sentir validades (o més aviat no) per a una professió, per exemple. És allò del “l’If she can see it, she can be it”. Però no parlem només del fet que una nena se senti validada per ser astronauta, sinó d’infinites mirades que determinen i marquen la nostra manera de ser, les nostres creences i en conseqüència els nostres actes en aquest món.
MY WORD és un projecte de creació audiovisual a partir de la tecnologia text-to-image latent diffusion model (LDM) que es serveix del biaix implícit en la tecnologia per formar part del debat sobre els biaixos inconscients que ha generat el sistema patriarcal i colonial. Parteix d’una investigació creativa de les eines actuals desenvolupades per relacionar la creació d’imaginari amb les noves apostes d’Intel·ligència Artificial.
Després de la projecció hi haurà un col·loqui que comptarà amb la presència d'Àtia Cortés.
A càrrec de Dones Visuals
Carme Puche Moré: directora i guionista, ha treballat en periodisme durant més de 15 anys abans de dedicar-se a l’audiovisual, col·laborant amb diferents mitjans especialitzats en ciència i cultura. La seva carrera com a cineasta es va iniciar amb CAMILLE (Millor guió Nova Autoria, Sitges FF 2011) i ha fet diversos curtmetratges de ficció. El 2014 va estrenar el llarg documental THE JUMP! a l’IN-EDIT Film Festival. El diari fílmic MINSHARA s’ha gestat dins del projecte Simfonies de Ciutat del CCCB i Dones Visuals i es va estrenar al D’A 2022.
Àtia Cortés és enginyera informàtica, amb un màster i un doctorat en Intel·ligència Artificial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment treballa com a investigadora post-doctoral al Barcelona Supercomputing Center, on també forma part de la junta executiva del programa Bioinfo4Women. Entre els anys 2019 i 2021 va co-dirigir l'Observatory on Society and AI de la plataforma AI4EU. L'any 2022 va ser nomenada membre del Comitè de Bioètica d'Espanya. En els últims anys ha centrat la seva recerca en la creació de marcs de treball centrats en una IA responsable aplicats a diferents sectors, així com a l'estudi dels biaixos de sexe i gènere en salut.
Dimarts de vídeo 2023 es nodreix de les propostes de: