Laboratori Matèria viva: Reviure la matèria

SocialFestBcn

Activitat
Laboratori | 26.09.2024 / 17h – 20h | Sala d'actes

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia a través del web www.socialfilmfest.com 

L'organització d'aquesta trobada donarà un certificat oficial de participació

Social Film Fest Barcelona

El laboratori investiga el dualisme entre món viu i inert a través de la transformació de la matèria, com a pràctica social i col·laborativa, amb l'objectiu de fomentar el lliure accés a materialitats artístiques a través de mitjans locals sustentables i amigables amb el medi ambient per mitjà de un procés circular de maneig de residus de la ciutat de Barcelona, ​​minimitzant-los a cada etapa de la seva transformació. Experimentarem amb processos i tècniques patrimonials transformant materials vegetals i minerals en tintes i pigments, per a usos infinits.

Treballarem sobre els "nous materialismes", a través de tot allò que la fa singular i diferenciable d'altres per les seves propietats determinades, l'atenem habitualment subordinant-la als nostres sentits, erigint-la constitutiva del món físic, sent en allò científic qualsevol cosa que tingui pes i ocupi espai i existent en tres formes principals: sòlids, líquids i gasos amb propietats diverses com a densitat, solubilitat, conductivitat, magnetisme, etc. La matèria es pot tenir present des d'altres possibilitats? Potser partint d'una ontologia basada en la matèria, genereu un nou pensament sobre allò humà, la nostra evolució i interacció no són alienes a la nostra relació canviant amb el món natural inanimat que percep allò real i allò sensorial en un món físic obert a noves exploracions .

 

Activitat del cicle “Art i salut. L'art com a instrument transformador en els processos de sanació” impulsat per SocialFestBcn

Amb la participació de Rafael Romero i Massimo Cova

 

Rafael Romero, docent en la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i grup de recerca M.I.M.A (Memòria i Matèria Artística. GINDO-Universitat de Barcelona/188), investiguen la transformació de la matèria, com a pràctica social i col·laborativa, amb l'objectiu de fomentar el lliure accés a materialitats artístiques a través de mitjans sustentables i amigables amb el medi ambient.

Massimo Cova, artista i docent en la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. La seva producció artística recent adopta, com a referents formals i conceptuals, unes traces visuals efímeres i transitòries presents en els entorns quotidians. Rastres i petjades generades, en sentit ampli, pels comportaments i per les interaccions de les persones. Senyals visuals espontànies que rememoren accions humanes i que poden ser representatives de models de vida i de pensament de la nostra època actual.

 

 

SOCIAL FEST BCN és una trobada amb diferents actors del món mediambiental, audiovisual, artístic i creatiu per dialogar i proposar solucions sobre les problemàtiques socials i mediambientals de les nostres ciutats, amb l'objectiu d'aconseguir respostes col·lectives cap a un desenvolupament més sostenible.

www.socialfilmfest.com

 

SFB

 

M.I.M.A