KIN. Jornada de creació per fer família

Jornada de creació col·lectiva per a persones de totes les edats que es considerin família

Activitat
Taller | 06.07.2024 / 10'30h - 15h | Sala d'actes i Espai Mòniques

Inscripcions
Per inscriure’s, cal omplir el següent formulari:

Formulari

Les places son limitades i per ordre d’inscripció.
Inscripcions obertes fins dijous 4 de juliol o fins exhaurir les places.

KIN. Jornada de creació per fer família

Entenent el taller familiar com una oportunitat per fer vincles més enllà dels llaços genètics, les artistes que hem convidat us proposaran dinàmiques de creació col·lectiva per tal de convertir el Santa Mònica en un territori per a l’experiència, l’afecte, el pensament i la possibilitat.

Aquesta jornada és la culminació del procés de recerca del gremi d’educació de les Mòniques 23/24 i forma part del programa d’activitats inclòs en el Passaport Edunauta del projecte comunitari Raval Estiu Educatiu que coordina Tot Raval.

 

Taller: L’ADN de la família queer migrant  
A càrrec de Kleo la Faraona
Horari: 10.30h - 11.45h
Sala d'actes
Taller entorn les pràctiques àrabs de la socialització com a potencial espai familiar. Un taller enfocat en els processos d’enllaç que es desenvolupen al marge de la carn.

Preparació de l’espai tradicional SHAMÍAT, típica reunió de dones per fer menjar juntes, que és una escena cultural de Damasc (el sham), on revivim aquesta escena amb diverses identitats dissidents queer i feministes que s'ajunten per preparar-se un plat de menjar, xerrar i passar-ho bé en un context damasquí.

 

Taller: Ens interessa fer famílies noves?
A càrrec de Luiza Fagá i Tau Acosta
Horari: 12h - 13.15h
Espai Mòniques
Taller entorn la pràctica del teixit en els espais familiars, per trobar altres maneres de filar el concepte de la "família". Serà una sessió comunitària.

Ens interessa fer famílies noves? Com a persones migrants, lesbianes i en constant fuga de la cisgènera vida, fem la nostra família fugitiva a partir d'un embull de retalls d'altres vides, de pors administratives i burocràtiques, malenconies i saudades narrades a mitges, menjars els ingredients dels quals arriben congelats, sopes i tes en les malalties i sobretot una profunda cura del niu fràgil que sabem ser. Hem fet família amb altres humanes migrants alhora que les nostres companyes animals no humanes s'han tornat casa nostra. Ara parlem amb les pedres que són un arxiu viu de totes les nostres històries abans de ser humanes. Convidem a una trobada amb pedres, ancestres mortes i amigues vives per imaginar retrats familiars en què les nostres famílies transgeogràfiques es trobin. Treballarem amb tela, pols de magnetita, dissolvent i fil.

 

Taller: Taller culinari
A càrrec de Mariona Pujol Miravent
Horari: 13.30h - 15.00h
Taller culinari entorn la pràctica de l'àpat en els espais familiars. Cuinarem el dinar per a les assistents.

Taller culinari on cuinarem plegades posant en pràctica noves formes d’acollir la família desde la institució cultural. Experimentarem amb el ritual de compartir l’estona de la cuina i de l’àpat amb la família.

Hi haurà opcions vegetarianes i sense gluten.

 

MARIONA-fotopetita

Activitat impulsada pel Gremi d’Educació 23-24

Tallers a càrrec de Kleo la Faraona, Tau Luna Acosta, Luiza Fagá i Mariona Puig Miravent.

Programa d’activitats inclòs en el Passaport Edunauta del projecte comunitari Raval Estiu Educatiu que coordina Tot Raval.

 

Idioma: català i castellà

 

Rosa Llop
La pràctica professional i artística de Rosa Llop respon a la necessitat de qüestionar els constructes que delimiten i pre-defineixen el rol del dissenyador. La Rosa utilitza la investigació com a estratègia per observar la contemporaneïtat, posant especial atenció a la sistematització dels processos creatius i les polítiques de representació. La seva recerca principal és l’estudi sobre l’agència de les pràctiques de pensament col·lectiu com a eina d’exploració de l’espai del problema. En aquest context, el seu objecte d’estudi és la mediació que exerceix el llenguatge artístic en la producció de coneixement, entenent que l’ambigüitat dels llenguatges no discursius desplega formes no coertives de generar diàleg, fa espai per a la consciencia crítica i permet una indagació de l’espai del problema més plural i emancipadora. Sota aquest paraigües de recerca, ha desenvolupat una caixa d’eines metodològica anomenada Entrepensar, que descriu com una eina situada per explorar, entendre i qüestionar la realitat de manera col·lectiva, tot generant coneixement mitjançant l’ús de llenguatges artístics. El seu llenguatge formal busca l’acció mínima i l’interessen el silenci, la pausa, el buit i l’invisible com a actes de significació.

Sara Manubens
Sara Manubens. Artista, coreògrafa i travesti a Barcelona. Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual (Museu Reina Sofia, grup ARTEA). El seu treball es mou entre el sitespecific, la performance i la dansa i se centra en la trans-corporalitat i el seu impacte en la realitat. Pren la pràctica i identitat travesti des d’una mirada crítica i experimental.
Desenvolupa els seus propis projectes d’investigació des de 2015. Dissenya i executa projectes educatius a programes institucionals i escoles públiques, entre ells DRAG KIDS (2020) o TEEN HORROR (2023). Treballa com performer amb Cuqui Jerez, Aimar Pérez Galí, Idoia Zabaleta. Escriu ressenyes crítiques sobre dansa i performance al Blog del Mercat de les Flors.

Martí de la Malla
La seva pràctica professional combina la docència amb la producció artística, amb voluntat d'indagar en els aspectes que comparteixen ambdues disciplines. Amb un fort interès per la infància, l'adultcentrisme i l'escola, sovint treballa des del currículum ocult, el joc i la crítica institucional per dur a terme projectes que transformin o reflexionin vers entorns, praxis i agents tant del món de l'art com del món educatiu. Graduat en Arts i disseny (Escola Massana - UAB, 2019) i Màster de Formació del Professorat (UB, 2022), treballa a l'escola de primària Octavio Paz i a l'escola d'expressió plàstica Traç. D'ençà del 2017, ha gestat projectes d'àmbit artístic per a escoles públiques de primària de Barcelona. Ha estat mediador del projecte educatiu del "Premi Joan Miró 2023" amb la confidència de la Fundació Joan Miró i l’escola O.P. Com a artista, ha desenvolupat projectes com "La Teoria dels Dinosaures" (Sala d'Art Jove 2023 & Manifesta 15, 2023) amb Ona Trabal, "El sorral és la nostra vida" (escola Orlandai, amb presentació a La Virreina, 2021) o "TFG. Treball de fi de grau" (dins la col·lectiva "Centrifugacions III" a l'Escola Massana, 2019). És membre del col·lectiu Grup d’Estudi

Luiza Fagá i Tua Acosta
Treballen en la intersecció d’arts visuals, plàstiques i cinematogràfiques a través de relats decolonials.

Kleo la Faraona
Kleo és la cultura, la lluita, la callejera, la bizarra, la mamarratxa, la dramàtica, la marrana, la humil, la siriana, la Faraona. Kleo la Faraona és tendència, estil, classe, fashionista, trendsetter i inspiració. Kleo la Faraona és la semidiosa daurada, un orgasme visual crea un món de fantasia. Kleo la Faraona és Eli del Oro.

Mariona Pujol Miravent
Nascuda a Barcelona el 1998, ha cursat els seus estudis en Arts i Disseny a l'Escola Massana i a la Bezalel Academy de Jerusalem al departament de ceràmica. La seva pràctica passa al voltant del plaer, lo humà i lo social des d'allò festiu. En els darrers anys ha desplegat aquesta via d'investigació a través del Festín com a format i com a dispositiu relacional des d'on plantejar un plaer col·lectiu a través del menjar, el beure i la festa.

 

 

 

TAU-fotopetita

KLEO-fotopetita