2a Evocació urgent / Xarxes urbanes de censura

Performance col·lectiva d'activació d'arxius

Activitat
Performance | 20.09.2024 / 18h-20h | Sala d'actes

Activitat oberta a tothom i gratuïta

2ª Evocació urgent / Xarxes urbanes de censura

Activació en diferents formats (audiovisuals, textos, imatges, collages, etc) de diferents materials i arxius que travessen la recerca del grup Cosmografies (Nancy Garin, Jesús Arpal, Antoine Silvestre) en diàleg amb diferents agents que treballen des de diverses visions al voltant de la xarxa com una forma poderosa de resistència i col·laboració, però també de captura i dominació, la censura, les fake news, així com les possibles formes col·lectives i emancipadores del seu ús.

Activitat en el marc del Dia Internacional de la Llibertat d’Expressió de Pensament

A càrrec del Grup de recerca Cosmografies (Nancy Garin, Jesús Arpal, Antoine Silvestre)

Amb la participació de Rodrigo Yrigoyen Gonzalez, Proyecto UNA, Spideralex i Nour Torello

 

Rodrigo Yrigoyen Gonzalez és programador informàtic, productor audiovisual, creador digital i artista anticolonial especialitzat en la recerca i utilització de noves tecnologies de computació distribuïda per al desenvolupament d'aplicacions de codi lliure que serveixin com a alternatives antiimperialistes a les plataformes actuals de publicació de contingut. Especialitzat en la creació, projecció i interacció de contingut digital i activisme polític. Originari de Arequipa, el Perú, actualment resideix a Barcelona.

Proyecto UNA és una col·lectivitat millennial que té per objectiu desemmascarar les noves formes de feixisme que s'oculten sota simbologia aparentment inofensiva, així com reconèixer i donar valor a les aliances feministes forjades a la calor dels píxels. Des d'allò popular i allò comunitari, investiguen sobre les comunitats digitals, les noves formes de propaganda en internet i la nostra relació amb la tecnologia. Estan disposades a riure a riallades des de la barricada, perquè els hi va la vida.

Spideralex. Ciberfeminista i investigadora, cofundadora de la col·lectiva Donestech que explora la relació entre gènere i tecnologies. Actualment treballa amb xarxes de resposta ràpida en temes de seguretat holística per a persones defensores de drets humans i participa com a experta en la línia d'atenció contra violències masclistes digitals fembloc.cat. Participa de diversos projectes d'infraestructura feminista i organitza tallers de futurotòpies feministes.

Nour Torello és llicenciada en Humanitats. De mare palestina originària d'Haifa, Palestina del 48. A Palestina treballa com a tècnica de comunicació i d’incidència en algunes organitzacions de base i col·lectius feministes en la lluita per la llibertat i contra el colonialisme israelià. Màster en Moviments Socials, Conflictes internacionals i Periodisme de Construcció de Pau (UAB), reafirma la seva convicció en la comunicació com a motor de canvi per evitar que l’abús de poder estructural és reprodueixi en les pràctiques discursives. S'ha especialitzat en els feminismes a l’Orient Mitjà i investiga com desarticular discursos d’empoderament creats en contextos eurocentrats i dirigits a empoderar dones del sud global seguint lògiques orientalistes i colonials, analitzant quin impacte ha tingut això en el context de Palestina, i quines són les respostes pels moviments feministes, autònoms i de base. És professora al Màster de Gènere i Comunicació de la UAB. Analitza la instrumentalització dels drets LGTB, homonacionalisme i pinkwashing en contextos no eurocentrats. Està interessada també en com decolonitzar la solidaritat des dels moviments de base amb Palestina.

 

Idioma: català i castellà

2a Evocació urgent / Xarxes urbanes de censura