Beques de pràctiques al Santa Mònica 2024

Convocatòria oberta

Convocatòria
Convocatòria oberta fins al 23.11.2023 | 09 de novembre 2023 - 23 de novembre 2023 | Període 01.04.2024 – 31.07.2024 Bases de la convocatòria Sol·licitar una beca
Beques per fer pràctiques al Santa Mònica 2024

Al Santa Mònica t’oferim la possibilitat de fer pràctiques mitjançant una beca a les unitats d’Exposicions, Mediació i educació, i Comunicació.  

Amb aquestes beques volem obrir les portes del centre d’arts a estudiants i titulats universitaris perquè puguin conèixer el treball en equip de l’especialitat i contribuir així en la seva formació pràctica i inserció laboral. 

La convocatòria per fer pràctiques d’abril a juliol 2024 ja és oberta. 

El període per presentar-se finalitza el 23 de novembre de 2023. 

 

Modalitats: 

a) Suport a la Unitat d’Exposicions (1 beca)
Import: 1.075,00 euros mensuals (bruts) per persona.
Durada: 4 mesos. Data d’inici: 1 d’abril de 2024.  
Horari: 30 hores a la setmana de dilluns a divendres, amb horari flexible entre les 10:00 i les 19:00 h. 

Col·laboració en tasques de coordinació i producció d'exposicions: 
– Suport en la coordinació d'exposicions i en la coordinació d'itineràncies. 
– Tasques de recerca i documentació de materials per ser inclosos en les exposicions. 
– Contacte amb els prestadors i productors. 
– Suport en la gestió de drets d'imatges i de propietat intel·lectual. 
– Implementació de la informació sobre els materials als tractaments de dades de les exposicions. 
– Suport en l'elaboració de documents i dossiers explicatius dels projectes. 
– Recerca d'institucions i contactes per a possibles itineràncies. 
– Suport en la recopilació i redacció de continguts per a la comunicació. 

Requisits específics de formació: grau en Història de l'Art, Història, Filosofia, Antropologia, Humanitats, Arts, estudis de postgrau en Gestió Cultural o en l'àmbit artístic o humanístic. 

 

b) Suport a la Unitat de Mediació i Educació (1 beca)
Import: 1.075,00 euros mensuals (bruts) per persona.
Durada: 4 mesos. Data d’inici: 1 d’abril de 2024. 
Horari: 30 hores a la setmana de dilluns a divendres, amb horari flexible entre les 10:00 i les 19:00 h. 

Col·laboració en tasques de coordinació, acompanyament i producció de projectes i activitats de mediació i educació artística: 

– Col·laboració en la conceptualització i el disseny de programes, projectes i activitats de mediació i educació artística vinculats als cicles expositius (programa “(crear) Situacions”, visites guiades, activitats amb escoles i públics específics, activitats de mediació al voltant dels continguts de les exposicions, entre altres). 
– Col·laboració en l'acompanyament de les propostes de recerca en mediació artística desenvolupades pels artistes residents (programa de beques Les Mòniques). 
– Suport en la generació de formes de transmissió de coneixement entre els diversos processos actius al centre, així com entre les persones implicades. 
– Suport en la participació del Santa Mònica en xarxes i projectes comunitaris. 
– Suport en el desenvolupament de col·laboracions amb el sector artístic contemporani en l'àmbit local, nacional i internacional. 
– Assistència en la producció dels programes, projectes i activitats de mediació i educació artística: disseny i seguiment de calendaris de producció, gestió i control pressupostari, documentació, disseny de materials educatius, entre d'altres. 
– Col·laboració en el seguiment de l'espai participatiu i recollida d'indicadors de les accions de la Unitat de Mediació i Educació. 

Requisits específics de formació: grau en Història de l'Art, Humanitats, Arts, Educació, Història, Geografia, Antropologia, Filosofia, Educació Social, estudis de postgrau en Gestió Cultural o en l'àmbit artístic o humanístic. 

 

c) Suport a la Unitat de Comunicació (1 beca)
Import : 1.075,00 euros mensuals (bruts) per persona.
Durada: 4 mesos. Data d’inici: 1 d’abril de 2024. 
Horari: 30 hores a la setmana de dilluns a divendres, amb horari flexible entre les 10:00 i les 19:00 h. 

Col·laboració en tasques de comunicació i difusió de les exposicions, activitats i projectes del Santa Mònica: 
– Col·laboració en la recerca de públic objectiu i difusió d'activitats de producció pròpia i manteniment de les bases de dades. 
– Creació artística de continguts per a la difusió dels processos de creació actius al centre en el marc del projecte #SantaMònicaPerDins i suport en la seva coordinació. 
– Seguiment i arxiu de la informació sobre el Santa Mònica publicada als mitjans de comunicació escrits i digitals (recull de premsa). 
– Suport en la creació i publicació de continguts multimèdia (enregistrament i edició d'audiovisuals, fotografies, vídeos d'entrevistes, resums d'activitats, etc.). 
– Suport en la redacció de textos per a butlletins, web, dossiers i altres elements de difusió de les activitats de producció pròpia. 
– Col·laboració en el seguiment de l'espai participatiu i recollida d'indicadors de comunicació. 

Requisits específics de formació: grau en Comunicació Audiovisual, Periodisme, Publicitat, Mitjans Audiovisuals, Humanitats, Filosofia, Arts, estudis de postgrau en Gestió Cultural o en l'àmbit artístic o humanístic. 

 

A qui van dirigides? 

Poden ser beneficiàries d'aquestes beques les persones físiques que reuneixin algun dels requisits següents:  

  1. Estar matriculades en els estudis exigits per a la modalitat de beca a la qual s'opta i haver superat un mínim de 120 crèdits, o bé en un postgrau, màster o doctorat directament relacionat amb els estudis esmentats, durant el curs acadèmic que finalitza l'any de concessió de la subvenció.
  2. Estar titulades en els estudis exigits per a la modalitat de beca a la qual s'opta, o bé en algun postgrau, màster o doctorat directament relacionat amb els estudis esmentats. Cal que no faci més de cinc anys que s'hagi obtingut el títol que dona dret a accedir a la beca.

 

Com presentar-se? 

Per demanar una beca cal presentar una sol·licitud telemàtica a través del portal de tràmits de la Generalitat

El període per presentar-se finalitza el 23 de novembre de 2023. 

En el moment de presentar la sol·licitud, cal identificar-se electrònicament, emplenar el formulari corresponent i aportar la següent documentació: 

  1. Còpia de la documentació acreditativa d'estar titulat en els estudis que exigeix la base 3 o d'haver-s'hi matriculat. En el cas dels títols oficials universitaris de l'Estat espanyol, no cal aportar-los si s'autoritza l'òrgan instructor a consultar les dades corresponents.
  2. Certificat de superació de crèdits en el supòsit d'estar cursant els estudis exigits, d'acord amb la base 2.a).
  3. Còpia del certificat de l'expedient acadèmic en què consti la nota mitjana dels estudis que exigeix la base 3.
  4. Currículum detallat de la persona sol·licitant, en què s'especifiquin els estudis que exigeix la base 3 i tots aquells aspectes valorables d'acord amb la base 7. En el currículum s'han de fer constar de manera expressa, si escau, el tipus de contracte, la beca o les pràctiques realitzades i el nombre d'hores de formació o de treballs i de col·laboracions.
    Tan sols es poden incloure en el currículum els estudis i els mèrits que es puguin acreditar documentalment perquè puguin ser valorats. La manca d'acreditació comporta que no es valorin els estudis o els mèrits esmentats.
    Pel que fa a les publicacions en línia, s'ha de fer constar l'enllaç del web on hi ha la publicació. Si no s'hi inclou l'enllaç, no es valorarà.  
  5. Declaració responsable, que consta al formulari de sol·licitud, que es compleixen les condicions que exigeixen aquestes bases.
  6. Còpia de la documentació acreditativa de tots els coneixements valorables d'acord amb la base 7 i que s'han detallat al currículum.
  7. Document de comunicació de la situació personal i familiar del perceptor de rendes del treball, o de la seva variació, al pagador (model 145). Es pot obtenir a l'adreça d'Internet següent: www.agenciatributaria.es.

 

Valoració: 

Una mateixa persona pot optar, sempre que es reuneixin els requisits, a una o fins a dues modalitats indicant l’ordre de preferència a la sol·licitud. Però finalment només podrà ser seleccionada i beneficiària d'una de les modalitats. 

La valoració es farà en dues fases: valoració del curriculum vitae i una entrevista personal a les sis persones sol·licitants que hagin obtingut la millor puntuació de cada modalitat de beca a la fase de valoració del CV. 

Pots consultar els criteris de puntuació i tota la informació d’aquestes beques a les Bases específiques i la Convocatòria publicades al portal de tràmits